Den Store Fest


Et vaskeægte sølvbryllupsskilt creeret af Teddy Kelm fra Rødovre, der er pensioneret skilteekspert og en god ven. Flot, ikk?

Krydderkvartetten som vi ser ud i dag. Lars Hastrup Hansen kunne ikke være med da han, kort tid før, tiltrådte som solobasunist i Det Philarmoniske orkester i Santiago, Chile. Fra venstre er det Carl-Viggo Jespersen, tuba, Jens Christian Gotholdt, trompet/cornet og Claus Lynge Mærsk, althorn/cornet. Her venter vi spændt på gæsterne.

Første gæst er kapelmesteren for ”The Messing Link” Tonny Hellebek, tub@city.dk . Tonnys forretning adskiller sig fra Krydderkvartettens ved at han spiller meds besætning fra to musikere og op, alt efter kundens ønsker. Lidt senere på dagen demonstrerede han, hvordan han er istand til, alene, på sin tuba, at spille melodi, mellemstemme og bas, - et ”onemanband”. Imponerende! Det dumme hoved tilhører Uffe Fogtmann.

Mellem Jens og Carl-Viggo ses Jørgen Dyvelkov, basunist og mellem Carl-Viggo og Claus er det freelance trompetist,- ansat i Tivolis Promenadeorkester, på Det Ny teater og assistent i Livgarden, Uffe Fogtmann og tubaisten, Henrik Bertelsen. Både Jørgen og Henrik er amatører fra den gode tid hvor man spillende i masser af sammenhænge,- og nu for fuld drøn med Uffe.

Stort fremmøde med kære kolleger og konkurrenter. Alle disse herrer har assisteret i Krydderkvartetten gennem år og dag. Fra venstre ses: Peter Bennet Schmidt, alternerende solobasunist i DRs Symfoniorkester, Thomas Jensen, gudsbenådet trompetist fra DRs Underholdningsorkester. Bag Lars hoved, Bjørn Hyrup, trompetist fra Tivolis Promenadeorkester, nu kapelmester og dirigent for samme. Bjørn var fast trompetist i Krydderkvartetten over en 10 årig periode sammen med Jens Kristian Kloster, basun, der er bosat i Nord Norge og desværre ikke kunne være til stede på dagen. Forrest på hug med den lyse jakke er det Phillip Andersen, en meget brugt assistent på horn i Krydderkvartetten, ryger og til daglig hornist i Odense Symfoniorkester. Til højre for Phillip med det åbne ansigt og klipningen med 20 års garanti, er det Sune Wedam, freelance basunist med basbasun som speciale. Assistent i bla. Livgardens Musikkorps, dedikeret formand for Danmarks bedste brass band, Concord og dirigent for flere amatør ensembler.
Bagerst med instrumenttasken på ryggen er det Jakob Lange Nielsen, freelance tubaist og kapelmester for bla. Golden Brass; et messingensemble med speciale i showmusik og lækker lyd. Ved Jakobs højre side, lidt tilbagetrukket er det Jan Olav Lundberg, solobasun i Sjællands Symfoniorkester, af svensk afstamning med mekaniker i Helsingborg og meget glad for tysk marchmusik.

Krydderkvartetten anno 1987 til 97, men uden Jens Kristian: Carl-Viggo, Bjørn Hyrup og Claus.

Her er fra venstre, Leon Samalsson med sit morgenserenadeorkester, www.godmorgenmusik.dk eller www.partybrass.dk der gir visit. Leon er trompetist og kapelmester. Med sig har han, mod højre, mellem Claus og Jens, Steffen Mærsk, basun og soloeuphonium (det eneste) i Livgardens Musikkorps og leder af Svogerslev Blæserne. Til højre for Carl-Viggo står Christian Bay, tubaist i Livgardens Musikkorps og Stig Mærsk, studerende i trompet på Konservatoriet i Århus. Stig var til daglig fløjtespillende overkonstabel i Livgardens Tambourkorps og chef for Hjemmeværnsorkester Roskilde.. Nu er han daglig dirigent for Århus Brass Band.. Leon og hans drenge er uden sammenligning det morgenhold der har størst lighed med Krydderkvartetten og omvendt; vi bruger tit hinanden som back up på alle mulige måder.
Til venstre lidt tilbage titter Carl-Viggos mangeårige hustru, fru Inge frem og til højre ser man, mellem Steffen og Claus, ansigtet af freelance trompetisten, tilknyttet Tivolis Promenadeorkester og assistent fra nord til syd, søn af Niels og bror til Karl; Lars Husum.

Her har ”Godmorgenmusik” tydeligvis forstået pointen ved invitation til fest: GAVER!

Her er Bjarne Rasmussen kommet til fest med det nyeste skud på stammen. Han har selvfølgelig gave med! Bjarne er kongelig basun i Livgardens Musikkorps og kapelmester for morgenholdet ”Morgenbasserne”. www.morgenbasserne.dk . Bjarne assisterer i Krydderkvartetten, og er initiativtager til, og leder af, Ballerup Musikfestival.

Her er et tydeligt kig på føromtalte Lars Husum helt til venstre. Ved siden af ham står Flemming Brynjar! Welander, trombonist i Livgardens Musikkorps og flittig brugt assistent i Krydderkvartetten. Flemming er den eneste basunist I verden der ”plays for the Queen in the daytime and for the King at night!”. Til højre for Flemming står den sidste af Vesterlunds Efterfølgere, Steen Hansen, hvis far, John Åge Hansen overtog den blomstrende morgenforretning efter Vesterlund himself. Vesterlund var en meget berømt kapelmester der ofte havde mange orkestre ude at spille samtidig. Han var den første der satte morgenmusik i system og mange af traditionerne omkring afviklingen af en morgenserenade, stammer nok fra den kant. Steen er basunist i DRs Big Band og i Tivolis Big Band og pt. Rytmisk Kunstnerisk leder for Prinsens Livregiments Musikkorps i Skive. Lars er ikke med på pinden, her.

Her har vi Krydderkvartettens originale besætning. Herren med kasket er freelance trompetist, underviser i div. musikalsk EDB og producer, Ole Hansen. Den gode frue er Tove Leininger som gik 2 år på konservatoriet som basunist -, nu formand for Helleruplund Brass Band. Tove er speciallærer på Hansted Skole med billedkunst, dansk som liniefag og dansk som 2. sprog.

DSCN1707: Et godt foto af en reunion! Det lykkedes Krydderkvartetten at genopstå i sin originale form ved et job på Østerbro på den næsten eksakte dag for vort 25års jubilæum. Og sådan så vi ud! Ole, Carl-Viggo, Tove og Claus. Trompet, Tuba, Basun og Althorn.

Se det tykmælksfjogede flæskefjæs,- jeg siger ikke hvis!: Gaver!

Nææ.. Et øl-jern og en ? tuner !. Ja, tuneren har vi hårdt brug for men øl-jernet,- naj-det tror jeg næppe vi får brug for!

Mange tak for gaverne, Jakob Lange!

Lidt stemning med Herslev Pale Ale før Søren Rønløv Nielsen, janitshar, Stabstambour V Den Kgl. Livgarde og en god ven, gik i gang med sin paukeopsætning af Webergrills. Bøfferne var fra Argentina og hvis du er i tvivl om kvaliteten så spiste Henrik Bertelsen en Bb-Bass menu på 3 stk..